10% Reducere! Click aici si afla care sunt produsele la promotie.

Pași simpli în alegerea celei mai calitative bijuterii din argint -Cadoul perfect de Mărțișor!

Pași simpli în alegerea celei mai calitative bijuterii din argint -Cadoul perfect de Mărțișor!
Așa cum povesteam în articolul trecut, e o perioadă în care facem multe cadouri pentru că evenimentele ne ajută, dar înainte de a vă recomanda Mărțișorul perfect îți voi povesti și despre pașii simpli în alegerea unei bijuterii din argint și ceea ce este important să știi atunci când cumperi bijuterii din argint -așa ca un fel de mic manual 😊 
               
Așadar  iată cei 5 pași simpli care vă vor putea ghida și simplifica această alegere dar totodată e bine și să știi.

Înainte de a enumera acești pași, cred că este necesar să știți în ce proporție este prezent argintul în materialul numit generic argint și care este cel mai potrivit argint din industria bijuteriilor. Ei bine, argintul pur este compus din argint în proporție de 99,9% argint, restul fiind un conținut redus de alte metale, cum ar fi cuprul. Argintul pur nu este indicat pentru prelucrare și se folosește cu precădere pentru lingouri și monede - Sterling Silver, pe de altă parte, este alcătuit din argint 92,5%, restul fiind cupru. Acesta este motivul pentru care Sterling Silver este cunoscut sub numele de 925 Sterling Silver sau doar Argint 925.

Motivul pentru care argintul trebuie combinat cu alte metale este faptul că este foarte moale și maleabil și, de aceea, este foarte dificil să se realizeze modele deosebite din acest material.  Un pic de duritate  ca și în viață, trebuie introdusă prin adăugarea altor aliaje, cum ar fi cuprul. De aceea, bijutierii sunt capabili să realizeze cele mai complexe modele cu argintul 925. Acest standard este unanim acceptat la nivel mondial.

 Există și argint mai slab calitativ care conține o cantitate mai mare de aliaj în compoziția sa, dar nu este recomandat dacă vă doriți o bijuterie din argint de calitate premium (există pe piață bijuterii lucrate cu argint 916, 875, 800 sau 750 care sunt de evitat).dar nu e cazul bijuteriilor Sonis.
 
1. Așadar, primul pas în a identifica o bijuterie ca fiind prețioasă, este inspectarea ei și identificarea titlului 925, amprentată în general pe partea mai mare a bijuteriei respective. Dacă bijuteria este extrem de fină, cu o greutate sub 2 grame sau cu model deosebit, bătut în pietre, acesta poate lipsi din motive tehnice. Alături de acest marcaj, ar trebui identificate marca producătorului și marca de responsabilitate a comerciantului, în aceleași condiții. Sonis are această amprenta -https://www.sonis.ro/autorizație-metale-prețioase

2. În România, bijuteriile din argint trebuie să conțină atestarea și marcarea ANPC, secția de Metale Prețioase. Prin urmare, ar fi bine să vă informați dacă magazinul de la care cumpărați produsul beneficiază de autorizație pentru vânzarea de obiecte din metale prețioase și pietre prețioase. De exemplu, la Sonis  toate certificările sunt la vedere, publicate pe site.-https://www.sonis.ro/autorizație-metale-prețioase

3. În altă ordine de idei, când achiziționați o bijuterie din argint, ea trebuie însoțită obligatoriu de certificatele de calitate și autenticitate de la furnizor și comerciant, care trebuie să conțină detalii corecte, precise și complete referitoare la produsul cumpărat (tilul metalului sau natura pietrelor). 

4. Ce ar trebui să mai știți este faptul că placarea bijuteriilor din argint cu rodiu, le aduce acestora, pe lângă un plus de strălucire, o calitate superioară. Rodiul face parte din grupa de metale a platinei, fiind un metal nobil extrem de rar (se găsește în cantități foarte mici pe planetă) ceea ce îl face cel mai scump metal prețios din lume. Uluitor, prețul său este aproximativ de 6 ori mai mare decât cel al aurului. Așadar, o bijuterie din argint placată cu rodiu va fi mai valoroasă decât una neplacată. 

5. Nu în ultimul rând, calitatea unei bijuterii din argint este dată și de calitatea pietrelor care o decorează. În general, cele mai apreciate pietre pentru această categorie de bijuterii sunt Cristalele Swarovski, cristalele de Cubic Zirconia și pietrele naturale. 

Cristalul Swarovski este considerat, la nivel mondial, un cristal calitativ prelucrat mecanic, într-o largă varietate de forme și culori, cu un efect deosebit de strălucire datorită multiplelor fațete care captează lumina și o reflectă în mod atractiv. 

Piatră de cubic zirconia (CZ), este un material foarte asemănător diamantului din punct de vedere vizual, al clarității, durabilității, densității și greutății. Poate fi fațetată astfel încât să ajungă la strălucirea unui diamant, diferențele fiind greu de observat la prima vedere. În plus, poate fi obținută într-o varietate largă de culori, ceea ce conferă o întreagă paleta de opțiuni originale. 
Piatra Semiprețioasă a fost întotdeauna obiect de fascinație, deoarece ascunde în ea energii telurice și cosmice, care, odată ieșite la lumină, radiază în jur energie pozitivă care se va revărsa asupra voastră. 

Mai jos am pregătit  o selecție  de bijuterii  dacă putem spune așa, deși a fost destul de greu să alegem din multitudinea de “ mărțișoare “ Sonis

Așadar, întâmpină primăvara cu o bijuterie Sonis și nu uita cât ești de specială și unică.


 
 

    






 
 


 
Site-ul nostru  www.sonis.ro este “ împodobit” frumos  și vă așteaptă cu drag online să alegeți acum bijuteria dorită și să profitați și de promoțiile noastre.
Spor la cumpărături on-line.
Numai bine,
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!